Цари Мали град с първи оперен фестивал

Културният туризъм, съчетан с археология и фестивали допринасят за превръщане на България в целогодишна дестинация. Популяризирането на страната, като място за пътувания в 4 сезона е основно в моята работа. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работно посещение на късноантичната крепост Цари Мали град.

 

 

Повече от 1,260 млн. туристи за посетили обекта от откриването му преди 6 години, информираха от ръководството на забележителността. Предимство на мястото е близостта до столицата и един от водещите зимни курорти – Боровец. Това превръща атракцията в предпочитана дестинация в района на Югозападна България, коментира министърът. Предстои в последените дни на месеца и първата седмица на септември да се проведе оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се очаква да допринесе за привличане на повече пътувания към района.

 

 

В рамките на работното посещение в с. Белчин вицепремиер Николова инспектира и едно от местата за настаняване в района. Министърът лично се увери, че в обекта се спазват всички мерки и указания на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването за безопасна работа. Изключително важно е стриктно да се следват всички предписания и да се гарантира здравето и сигурността на гостите, подчерта вицепремиерът. И акцентира, че контролът в тази посока ще бъде стриктен и безкомпромисен.

 

 

 

 

 

 

 

 

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *