Магията на Камен бряг в картините на Огнян Георгиев

Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в картините, които ви представяме то ще доминира, но истинския акцент е върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е предизвикателство за много художници, а за Огнян Георгиев е истинска страст през последните години.

Наблюдавано в различни сезони и часове на деня, от различни места и ъгли, вдъхновената четка на художника успява да внуши респекта от водовъртежните, поглъщащи дълбини и хищно връхлитащи вълни към скалите.

Невероятната и богата на нюанси палитра на брега, променяща се през всеки сезон заради специфичната си растителност, е истинско откровение за сетивата на твореца.

Огнян Георгиев улавя и предава специфичната сурова красота на това място, създаващо усещане за могъщество и извисеност, взирайки се в хоризонта и респектирайки с тайнственото наситено синьо на дълбоките води в подножието на скалите.

Многобагрието на различните лишеи и скални цветя, растящи само тук, разфокусира мощното присъствие на морето и смекчава неговото страховито излъчване.

Потопете се в магията на Камен бряг: Последвайте линка 

Източник: Галерия „Арт Маркони“

 

HighViewArt  -Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *