Бобокови: Триумвират управлява държавата – Борисов, Пеевски, Гешев

„Има един триумвират, който управлява тази държава – Борисов, Пеевски и Гешев“. Думите са на бизнесмена Пламен Бобоков. Двамата с брат му Атанас Бобоков дадоха интервю за БиТиВи.

Братя Бобокови са обвиняеми за незаконно третиране на отпадъци. Името на Пламен Бобоков обаче бе замесено от прокуратурата и в разговори със секретар на президента. Той е разследван и за търговия с влияние.

Тогава Пламен Бобоков отрече да е контактувал с държавния глава, но показа своя кореспонденция с премиера Борисов, в която той нарича министър-председателя „бос“. По-късно същия ден прокуратурата публикува данни за кореспонденция между Бобоков и държавния глава.

„Категорично – в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Показаха съобщение, което вероятно е пращано от друг телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента“, коментира днес Пламен Бобоков. И добави, че той е писал въпросното съобщение. Призна, че от 3 години се познава с президента. Двамата се запознали по време на посещение на държавния глава в Армения, когато Бобоков бил част от бизнес делегацията, придружаваща Радев.  Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка, каза още той.

Пламен Бобоков допълни, че със съпругата на президента – Десислава Радева – са си честитили празници.

„Отдавна не си говорим с Борисов. Поне от началото на годината. Спряхме, защото не виждам смисъл да общувам с този човек. Той е в позиция, в която е доказал, че е един голям лъжец и манипулатор“, каза Пламен Бобоков.

„Има един триумвират, който управлява тази държава – Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са неверни твърдения за мен и брат ми в това писмо до комисията LIBE, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже – посочил , че сме придобили имуществото си по престъпен начин, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те много добре го знаят“, посочи Пламен Бобоков. Според него в основата на атаката срещу тях стои желанието на депутата от ДПС Делян Пеевски да придобие бизнеса им с производство на акумулатори и моторни масла. Единственият човек, който иска да придобие бизнеса ми, е Пеевски, каза Пламен Бобоков.Пеевски блокира банковото финансиране, каза от своя страна Атанас Бобоков.

Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материала по този повод, е много лесно да я намери – в „Митници“, в „Околна среда“, каза Атанас Бобоков.

 

 

БиТиВи

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *