Мария Захарова: С „лова на вещици“ София нанася вреда на собствените си интереси

„Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в „лова на вещици“, нанасяйки вреда на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения“. Това се казва в официално изявление на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова по повод поредната „шпионска афера“ и изгонването на руски дипломати от страна на България.

Захарова допълва, че Русия си запазва правото на реципрочни мерки. Тя припомня, че българските власти предприемат такъв демарш за пети път през последната година и половина и отново без да предоставят никакви доказателства.

По думите ѝ тези действия са били предшествани от шумна кампания на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които уж работели за Русия.

Така, в съответствие с добре известния сценарий, е била подготвена почвата за изгонването на нашите дипломати, казва още Захарова.

Тя подчертава, че поредната ескалация на антируската „шпиономания“ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, преди всичко в Съединените щати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.