Младата звезда Ая с уникален проект за първото у нас Open Air-шоу

Йоана Сиракова с идея за танцов пърформанс със социална кауза
Младата звезда Йоана Сиракова – Ая  има ново вдъхновение, с което ще изгрее и като новатор  с първо по рода си за България шоу, а то ще бъде свързано с тема, която от години я вълнува – социалният натиск върху определени групи от обществото, конформизма, насилието. 
„Все още изграждам проектите концептуално и енергийно – рано е да издавам повече подробности“, пояснява тя.
Ая, която е студентка първи курс в Нов български университет със специалност Театър при Елена Панайотова, вече е на път да реализира своята мечта – проект, който не е правен досега в България. Това е Open Air събитие, което ще е напълно различно от всичко правено досега и ще бъде в подкрепа на вече избрана от нея кауза. 
 Талантливата дама има и друга нетрадиционна идея  – да направи пърформанс  в подкрепа на жените, жертви на домашно насилие. Според нея подготовката му ще отнеме време, може би повече от година. 
„Пиша и пиеса, но тя е в много начален етап и най-вероятно ще бъде реализирана след 5 години. Не си позволявам на такъв ранен етап да си мисля, че това ще е готово за реализация, а и процесът не зависи изцяло от мен (смее се). Концепцията и самото действие ги виждам съвсем ясно, но за да изпадна в нужните детайли, трябва да съм в медитация (алфа ниво). Случвало се е да сънувам отделни откъси, които, събуждайки се се, опитвам да сглобя по най-добрия начин. А другото нещо е, че за всички мои идеи се вдъхновявам, когато си пусна конкретна мелодия или песен. Слушайки я, аз вече виждам този проект в неговата цялост. И всяка нова идея идва, заради някоя случайна песен или мелодия, която съм чула. А за да продължа да работя върху определена идея, пускам същата мелодия, която случайно съм чула в началото. Прекарвала съм часове, слушайки една и съща мелодия, за да стигна до нещо смислено. А в момента, в който музиката спре всичко, което съм видяла в съзнанието си, изчезва. Рекордното ми време за това е цели 6 часа“, споделя Ая, която неотдавна бе част от актьорската академия на холивудската звезда и първи български актьор с Оскар – Димитър Маринов.
 
 
Фотосесия от Адриана Янкулова
VIP COMMUNICATION PR Agency 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *