Ресторантьори към властта: Или затваряте всичко, или отваряте всичко

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията за пореден път изразиха несъгласието си със задаващия се пореден локдаун. Те виждат само две посоки пред себе си, за да запазят и малкото, което остана не само от техния бранш, а и изобщо от малкия и среден бизнес в България. Те са категорични, че идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. И за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата бизнесът ще заработи отново. „Защото никой не ви вярва, че „локдаунът“ ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение. И така! Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички!”, твърдят в позицията се собствениците на заведения.Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ги унижат и опитат да доубият техния бизнес, те ще бъдат длъжни да се защитят по подобаващ начин.

Отговорните лица – министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията, смятат БАЗ и СЗБ.

„Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане – оставка на всички членове на НОЩ!

Оставка за трите „Д“

Дискриминация

Демагогия

Диктатура

С три огромни Н:

Недоверие

Недоволство

Недоумение”, така завършва позицията на ресторантьорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *