ДТ „Стоян Бъчваров“ получи поздравления и награди по случай юбилея си

Дългоочакваният първи юбилеен спектакъл „100!“ на Драматичния театър „Стоян Бъчваров„, с режисьор Боян Иванов, хореографка Татяна Соколова и сценографка Елица Георгиева, поднесен на 12 април с изключителна енергия и отдаденост от актьорите, бе съпътстван през цялото време от овациите и аплодисментите на публиката, научи ДУМА от Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ – Варна.

След спектакъла на кратка церемония бяха оповестени наградите за 100-годишния юбилей на театъра. Плакетът „Св. св. Кирил и Методий“ от президента Румен Радев ще бъде връчен при удобен случай. Грамотата от Министерството на културата за високи постижения в областта на културата бе връчена от заместник-министър Румен Димитров на Даниела Димова, директорка на Театрално-музикалния продуцентски център – Варна. Почетният плакет от Съюза на артистите в България бе поднесен лично от Христо Мутафчиев, председател на САБ, още на 12 март, рождения ден на театъра. Кметът Иван Портних връчи на Даниела Димова Почетен плакет на кмета на Варна и Почетна награда – картина на театралната сграда от Владин Владев, на Веселина Михалкова, артистичен директор на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“. Екипът на театъра получи и Почетния знак на Двореца на културата и спорта във Варна.

За 100-годишния юбилей на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ пристигнаха близо 100 поздравителни адреса, както на рождения ден на театъра 12 март, така и на 12 април, премиерния ден за юбилейната постановка „100!“. Екипът благодари за приветствията и цветята от председателя на Народното събрание, президента на Р България; Министерството на културата, МТФ „Варненско лято“, САБ; НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“; Театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“, драматичните театри в Русе, Шумен, Пловдив и Габрово, Икономическия университет във Варна, ВСУ „Черноризец Храбър“, Държавния архив – Варна, РБ „Пенчо Славейков“, ГХГ „Борис Георгиев“, ДКС, ФКЦ и много други.

На 12 април пристигнаха цветя от Министерството на културата, кмета на Варна, Драматичния театър в Пловдив, БНР – Радио Варна, поздравителен адрес и цветя от Държавния куклен театър във Варна и от Балетната трупа при ДО – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *