Нинова: Няма да подавам оставка. Гласуваме срещу ГЕРБ

Отчитаме загубата, но и гледаме напред. Нашата грешка е, че през годините не успяхме да покажем, че освен опозиция сме и алтернатива.

Това обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Не я постигнахме. За нас това е тежка загуба. Апокалиптичните картини, които се чертаят за БСП, са пресилени. Били сме в такова състояние, излизали сме от него”, посочи още тя.

Нинова обясни резултатите от изборите и заради търсенето на нови герои, купен корпоративен вот и ситуацията с ковид.

Според Нинова БСП са имали чиста, хубава позитивна и модерна кампания. Тя заяви, че няма да подава оставка, но такава вече има от всички членове на Изпълнителното бюро. При първа възможност ще се свика присъствен Национален съвет, който да избере ново.

След обсъждане се е стигнало до извода, че към този момент партията не може остане без председател, въпреки че членове на Изпълнителното бюро са поискали и нейната оставка.

Напълно разбирам, че отговорността ми е лична, но не мога да хвърля БСП в това, което ще се случи през следващите 3 месеца, посочи още Нинова.

БСП няма да подкрепи коалиция с ГЕРБ. При връчването на мандата на втората партия ще предстоят обсъждания. Партията няма да подкрепи нищо, предложено от хората на Борисов.

По време на кампанията бяхме конкуренти с Мая Манолова, сега е по-добре да се обединим всички срещу ГЕРБ, заяви Нинова.

Тя посочи обаче и че Манолова и Слави Трифонов са взели гласове от БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *