Ротациите ясни до края на учебната година

Децата ще продължат да се редуват по график вероятно до края на учебната година. Това обясниха от МОН пред kmeta.bg. След издадена заповед на здравния министър, на 12-ти април към присъствено обучение в класните стаи се върнаха – както учениците от началния курс, така и учениците от 5 – 12 клас на ротационен принцип по график.

От 12-ти април за срок от две седмици и при строги мерки за безопасност в присъствена форма се обучават учениците от 7, 8 и 10 клас. От 26-ти април в клас за две седмици ще се върнат 5, 9 и 12 клас. Малките ученици от първи до четвърти клас учат присъствено.

“Ако бъде продължена заповедта на Министерството на здравеопазването за епидемиологичната обстановка, в която е посочено, че учениците от 5-12 клас се обучават присъствено на ротационен принцип, се предвижда продължаване на редуването на класовете по график”, уточняват от МОН. Според предварителните разчети началната дата за връщане на учениците от 6 и 11 клас, е 17 май.

Вероятно извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена с един месец. Това даде да се разбере днес здравният министър Костадин Ангелов в оставка на редовния седмичен брифинг. Това означава, че до края на учебната година учениците от пети до 12 клас ще учат на ротационен принцип по график. Това не се касае за 12 клас, които приключват всички занятия на 14 май. Разбира се, промени може да настъпят при нови решения на ново правителство.

от Нина Александрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *