Хората винаги ще празнуват 1 април

На живо или онлайн – винаги ще празнуваме 1 април! Това послание се превърна в своеобразен наслов на 49-ия рожден ден на музея „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово. От екипа на институцията подчертават: „Искаме да кажем голямо благодаря на публиката, която ни подкрепи онлайн и лично, докато бяхме отворени.“

Измина малко повече от година, откакто „Дом на хумора и сатирата“ затвори за първи път заради пандемията. А 1 април винаги е бил ден на отворените врати в музея. „Подарявали сме усмивки на стотици български деца, а това, че те се забавляваха в залите ни, бе най-голямата ни награда. Изненадата за тях е онлайн участието на любимия илюзионист и приятел на музея: Дани Белев – габровец, с прекрасно чувство за хумор. Габрово е градът, в който се провежда най-голямото магично събитие в България – „Златна котка“. Гостуването на Дани Белев е подарък за децата и любителите на илюзионното изкуство“, подчертават от музея.

„Дом на хумора и сатирата“ ще изненада своите почитатели и с интернет изложбата „Quo vadis?“ – латински сентенции с графичен коментар от Борис Димовски, която ще бъде публикувана във фейсбук страницата. Въпреки че карикатурите са рисувани през 80-те, а самите сентенции са на над 2000 години, изложбата е актуална и днес.

Екипът на музея започва да повдига завесата и на един от новите си проекти – онлайн експозицията „Ах, това Вариете“. „В нея ще изтупаме праха от спомените за Експерименталния сатирично-вариететен театър, за да ослепят отново с дързостта и блясъка си. Ще извадим старите ленти, ще проветрим нафталинената миризма от костюмите, ще си спомним отзивите и скандалните истории, ще чуем гласовете на тези, които някога наричаха Вариетето свой дом“, разкриват от екипа на музея.

И добавят: „Независимо от обстоятелствата, ще продължаваме да ви засипваме с хумор и сатира онлайн. Но истината е, че нямаме търпение скоро да ви посрещнем отново в нашия „Дом на хумора и сатирата!“

FB /humorhouse.bg

Instagram /museumofhumour

YouTube /Museum of Humour and Satire Gabrovo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *