„Мистерията на българските гласове“ с Великденски концерт

Изпълнителките от световноизвестния женски хор „Мистерията на българските гласове“ с диригентка проф. Дора Христова подготвят нова изненада за почитателите си в България и по света. Великденски концерт с обредни и ритуални песни от репертоара на състава, който ще се излъчва и онлайн с билети, ще зарадва публиката на 22 май от 18.30 ч. в Сити марк арт център (бул. „Янко Сакъзов“ 30, бившето кино „Левски“) в столицата, научи ДУМА от Димитър Сотиров.

Концертът е първият на ансамбъла за тази година и предвижда присъствието на публика в залата в съответствие с противоепидемичните изисквания. Събитието ще може да се наблюдава онлайн, което ще даде възможност на многобройни фенове у нас и в чужбина на създадения през 1952 г. хор да се насладят на неземните гласове на изпълнителките.

„Амбицията ни е в това сложно време да допринесем за доброто празнично настроение, свързано със светлия християнски празник не само на хората, които следят нашето изкуство от години, но и на всички, които обичат хубавия български фолклор“, съобщава продуцентката Бояна Бункова от „Шуберт мюзик пъблишинг“.

„Повечето от пиесите са празнични, споделя диригентката на хора проф. Христова. Има великденски като лазарската „Мома хубава“ на Петър Льондев и „Закукала кукувица“ на Николай Кауфман. Ортодоксалният репертоар е застъпен с песни като „Богородица“ от Архангелски. Включили сме и традиционни заглавия – „Море зажени се Гюро“, „Дилмано, Дилберо“ и „Хоро“ на Кирил Стефанов, а също и автентични като „На високо“. Ще прозвучат родопски сола, дуети, триа, както и изпълнения на квартет „Ева“. Ще представим и няколко композиции от албума „БууЧииМиш“.“

Билети за предстоящия концерт на „Мистерията на българските гласове“ може да се купят на касата и в сайта на Сити марк арт център.

Онлайн излъчване на https://cmart.bg.live/bg/1202/filmlanding-go

Видео – https://www.youtube.com/watch?v=Rc8QRI6lXb8&t=17s

One Comment on “„Мистерията на българските гласове“ с Великденски концерт”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *