Президентът отвърна: Защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата?

Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията за защитата и контрола на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицера, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби? Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев по повод изказването на ГЕРБ по-рано днес, че службите са разкрили руската шпионска мрежа.

“Защо беше тяхното мълчание за 3 милиарда лева, похарчени от тяхното правителство от нашите пари за Турски поток, които никога няма да си ги върнем?”, попита Радев.

“Можем 20 минути да говорим какво не направиха службите. Защо останаха слепи и глухи за шкафчетата, за записите, за 700 милиона за хазарта?”, допълни президентът.

“Същите хора, които са организирали и провеждали подслушванията – сега по закон трябва да проверяват сами себе си”, завърши той.

Ето какво казаха по-рано днес от ГЕРБ – ГЕРБ: Службите разкриха руската шпионска мрежа. Радев и Рашков не могат да им простят

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *