„Жената от езерото“ открива фестивала „Музи на водата“

Фестивалът „Музи на водата“ се открива на 9 юли с операта „Жената от езерото“ от Джоакино Росини. Езерното огледало на Панчарево ще събере отново музите на изкуствата и ще превърне лятната вечер в неповторимо емоционално преживяване. Гражданите и гостите на столицата ще имат възможност да видят спектакли на специално изградените сцени и трибуна на езерото до Националната гребна база „Средец“ – ново пространство за оперни и балетни спектакли, мюзикъли, резултат от общите намерения и усилия на маестро Пламен Карталов, директор на операта, и Георги Спасов, управител на „Фрегата“ ООД и почетен консул на Судан в България.

Фестивалът „Музи на водата“ е част от Календара на културните събития 2021 и е под патронажа на кмета на Столичната община, в рамките на програмата „Опера в парка“. Присъстващите ще могат да се потопят в изкуството на Софийската опера на повече от 50 представления. Фестивалът се реализира със сътрудничеството на Италианския културен институт и с гостоприемството на кмета на район Панчарево Николай Гигов.

Операта „Жената от езерото“ от Росини ще бъде представена за първи път в България. В програмата са още „Кармен“, „Аида“, „Селска чест“ и „Джани Скики“, „Евгений Онегин“, „Мадам Бътерфлай“, балетите „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“ и „Танго“, мюзикълите „Mamma mia!“ и „Шрек“.

Водна феерия от ефирни гласове, изящни тонове, оживяващ декор и вълшебни танци в пълен синхрон ни очакват на езерото Панчарево, съобщават организаторите. И издават, че подготвят триумфално откриване с лодка, плаваща от езерото право към сцената, и вълнуващи творчески детайли като живи лебеди в спектаклите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *