Махнаха Асен Балтов като шеф на “Пирогов”

Асен Балтов е сменен като шеф на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“,  а на негово място е назначен проф. Иван Поромански, който досега бе началник на Клиниката по гнойно-септична хирургия на болницата, съобщиха от здравното министерство.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Смяната на Балтов идва, след като днес управителят на Националната здравноосигурителна каса предоставил на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка в “Пирогов”. С няколко протокола за неоснователно получени суми били установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв., посочват от здравното министерство.Това представлявало тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор Асен Балтов на лечебното заведение се прекратява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *