Осем дни срещи, творчество и музика край язовир Голям Беглик

Някога „Беглика“ беше фестивал. Отдавна е нещо много повече. Всъщност съвсем няма да преувеличим, ако кажем, че феноменът Беглика продължава да съществува днес заради тези, които някога дойдоха за първи път като посетители, а вече отдавна са негови сътворци. Програмата и тази година е дело на десетки хора, които с талантите и идеите си искат да променят към по-добро средата, в която съществуваме, посочват организаторите. И допълват: от 22 до 29 август на язовир Голям Беглик ще докажем за 13-и пореден път, че само когато сме заедно, светът продължава да се върти. Билетите на цена от 70 лв. се продават в системата на EpayGo до началото на събора. За присъединилите се в последния момент цената за вход на място е 90 лв., научи ДУМА от Лора Тодорова.

Място за спонтанен разговор по ясна тема и в искрена среща. Записваш в голямата отворена дъска това, което предлагаш да правим, обсъдим и чуем, за да се приближим до отговора на въпроса: какви са нашите лични и общностни стратегии да преминем през кризите, които са тук, и онези, които идват – съзнателно и пълноценно? Можеш да ни пишеш предварително с идея за сесия на [email protected], а можеш и да запишеш такава на място, гласи поканата от екипа.

Акцент в програмата са лекциите на Джорджия Николова на тема „Новият човек след Апокалипсиса. Голямото прочистване на планетата Земя“ – на 28 август от 16 ч., и „Голямата промяна“ – беседа с Росица Божкова-Ука, на 27 август от 17 ч.

От неизменната тема за хармонията между родители и деца, през работа с глина, макраме, рисуване върху вода, тъкане на номадски стан, портрет на душата и още много… всичко това ще бъде достъпно в дните на проявата. На специална Каба сцена ще чуем Smyah, Хорхе, Зейра, KOTTARASHKY + Сандо Сандов и приятели, DeviRa и още музиканти. А на Нощната сцена – за феновете на мелодичните електронни звуци, ще се изявят Surbahar, Manof No Ego, AuroraX и др.

Във връзка с епидемичната обстановка ще бъдат спазвани всички мерки и предписания на Министерството на здравеопазването. Броят на посетителите ще бъде ограничен до част от капацитета на мястото за събития, които се провеждат на открито, в зависимост от ситуацията. Фестивалът ще следва трите основни принципа: дистанция, дезинфекция, дисциплина.

 

Снимка Александър Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *