Ондувила – уникална покривна система от Ондулин

АВТОР ОНДУЛИН СМ ООД

В началото на есента, поради все още топлото време, въпросът за ремонтите продължава да бъде актуален. След отпускарския сезон много хора правят планове за ремонти.

В някои случаи тези планове са свързани и с покривни работи. Покривът е непрекъснато изложен на всички атмосферни влияния: УВ лъчи, замръзване и размръзване, свличане на сняг, вятър, интензивни валежи, градушки и др. Годините и атмосферните условия постепенно повреждат покривите на сградите и след време се налага да се ремонтират. Затова трябва да се подходи с необходимата отговорност независимо дали става дума за покрив на сграда или за малка постройка в градината. А когато се подготвя ремонт на покрива е необходимо да се има предвид, че той се прави, когато не вали.

„Ондувила“ – по-добрият избор

Керемидите „Ондувила“ са продукт, който е добре познат на българския пазар. Непрекъснатият стремеж към иновации на ОНДУЛИН съчета традицията с иновацията, естетиката на керемидения покрив с технологичността на листовете „Ондулин“. Резултатът – първата и единствената засега вълнообразна битумна керемида, която бързо спечели доверието на крайните клиенти и за специалистите.

„Ондувила“ дава страхотна възможност. Това е не само единствената вълнообразна битумна керемида, но е още уникална и цялостна покривна система за професионално изпълнени покриви. ОНДУЛИН доразви и разшири гамата с още аксесоари – билни елементи, елемент за страничен ръб, универсална обшивка и др. Сега вече клиентите ще могат да се възползват от широка гама прецизно разработени и функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

ондувила

ОНДУЛИН разработи „Ондувила“, за да предложи на клиентите надеждно и висококачествено решение на разумна цена!

ондувилаондувила
За какви сериозни предимства става дума:

– Лекота – с тегло под 4кг/м² керемидите „Ондувила“ лесно се транспортират и монтират. Лекотата на „Ондувила“ подобрява съществено сеизмичната устойчивост на сградите;
– Лесен монтаж – необходим е само чук, за да се заковат за дървената основа на покрива. Благодарение на двете хоризонтални изпъкнали линии лесно се определя зоната за застъпване и се предотвратява проникването на вода;
– Надеждност – керемидите „Ондувила“ се произвеждат по същата еднослойна технология като листовете Ондулин – импрегнирана с битум основа от естествени влакна;
– Дълготрайност – технологията на оцветяване е гаранция за дълготрайни и непроменливи цветове.
– Икономичност – позволява икономия на дървена конструкция до 40%;
– Вентилация – благодарение на формата си осигурява оптимална вентилация на подпокривното пространство;
– Здравината на „Ондувила“ и добрата опаковка свеждат възможността за счупване при транспорт и манипулации почти до нула;
– 15 години гаранция за водонепропускливост от ОНДУЛИН – световен лидер повече от 60 години в производството и продажбата на леки покривни материали;
– Термокомфорт – „Ондувила“ осигурява висока степен на защита дори при екстремни атмосферни условия.
– СЕ маркировка – UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА 10/0018;
– Универсално приложение – прилага се като покривен материал за всички видове сгради, включително и на принципа „Направи си сам“.

Естетика и надеждност!

ондувила

Независимо дали става дума за ремонт или за ново строителство, клиентите стават все по-взискателни. Затова ние предлагаме уникално покривно решение – показател за висока класа. Керемидите „Ондувила“ са с атрактивен дизайн, наподобяващ покриви в типичен средиземноморски стил. Предлагат се в широка цветова гама , както традиционни, така и иновативни нюансирани цветове по нова система за оцветяване в 3 тона наподобяваща традиционните керемиди. Клиентите наистина разполагат с широк избор. Това е интелигентният избор за всеки клиент – Харесват я архитектите – заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране. Харесват я инвеститорите – заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност. Харесват я майсторите – заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.

Покривът с „Ондувила“ няма да протече!

ондувила

„Ондувила“ се произвежда по специално разработената технология SealSmartTM, благодарение на която веднага след монтажа композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздей, като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна водонепропусклива бариера се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване.

„Ондувила“ лесно се прилага и осигурява висок комфорт

Бързият монтаж означава по-бърза и надеждна защита. „Ондувила“ осигурява спокойствие и сигурност за дълго време, като изисква минимална поддръжка. Благодарение на своята лекота и гъвкавост „Ондувила“ е идеален материал за ремонти. Може да се монтира върху всички стандартни покривни конструкции, включително дървена обшивка и скара, метални конструкции или бетонова основа.

Благодарение на плоските участъци, лесно се ходи по покрива и лесно се избягват опасности. С „Ондувила“ сградата е по-устойчива при земетресения и пораженията са по-малкоо. Лесна е за рязане и носи по-малко рискове за работниците при обработка. Освен това термо и звуков комфорт, устойчивост на силни ветрове и дълготрайна водонепропускливост.

ондувила

„Ондувила“ отговаря на най-високите стандарти!

Изборът на „Ондувила“ означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила“ отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие. Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила“ е екологичен материал – не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти. Производственият процес е с ниска енергоемкост т.е. само 4 kwh на m² и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството – по-малък в сравнение с други покривни решения. Всички материали на ОНДУЛИН притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.

„Ондувила“ е дълготрайност, надеждност, естетика, широка цветова гама. И всичко това на разумна цена от световноизвестна търговска марка с традиции в иновациите.ондувила

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *