Стартира дарителска кампания за ремонт на училището в родопското село Малка Арда

Автор: Дара Сапунджиева

Бе дадено началото на дарителска кампания за ремонт на училището в родопското село Малка Арда, община Баните. Там се налага консервацията на покрива на сградата като стартирането на строително-ремонтните дейности се предвижда да започне през 2022 година. 

Целта на благотворителната инициатива е сградата да бъде възстановена и използвана за предоставяне на социални услуги – изграждане на център за отглеждане на възрастни хора, център за рехабилитация и други. Идеята за кампанията е по инициатива Андрей Кадишев – заместник-областен управител, Митко Шехов – кметски наместник на Малка Арда и жители на селото.

Сградата на училището е построена през 1964 г., но след закриването си през 2004 година, сградата не се използва и не е поддържана, което е довело до рухване на покрива, а в последствие започнало компрометиране и на фасадата.

Източник: Отзвук.БГ

За цялостния ремонт на покрива, който е 676 квадратни метра, ще е необходимо както закупуване на строителни материали, така и заплащане на труда и покриване на други разходи по изпълнението на дейностите.

Всеки, който има желание да допринесе за съхраняването на сградата и развитието на село Малка Арда,  може да го направи чрез доброволен труд или финансови средства по банкова сметка.

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК, клон СМОЛЯН
BIC: IABGBGSF
IBAN: BG43IABG74913300451803
Основание: Дарение за училище с. Малка Арда

До момента в благотворителната кампания са се включили ЮЦДП – Смолян и „Комитов лес“ ЕООД , с управител Юлиан Комитов, като ЮЦДП-Смолян е осигурило необходимия дървен материал за възстановяването на конструкцията на покрива, а „Комитов лес“ ЕООД извърша разбичването на дървения материал.

 

Източник на корица: Отзвук.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *