„Най-сладка целувка“ пак изкушава ценители

Фотоконкурсът „Най-сладка целувка“ за 16-и път изкушава ценители да изпратят свои кадри по темата на [email protected]. Крайният срок за получаване на снимките е 13 февруари. Няма професионални и възрастови ограничения за фотографите, които решат да участват в интересното състезание.

Събитието се превърна в традиционно за Пловдив. Обикновено на 14 февруари се прави изложба на Главната улица. Снимките се закачат на въжета, с щипки за пране, като акцентът е върху това, че целувката е най-достъпното нещо на света и няма нужда от лъскави опаковки и грандиозни чествания.

Тези прояви в центъра на града се оказаха истинско предизвикателство, защото пловдивчани не само спират пред снимките, но много от новите целувки се запечатват точно там, на тази импровизирана изложба. Глътка нежност в средата на зимата, независимо от кризи и от битовизми, коментират експерти.

Пловдивските фотографи и медии са тези, които участват в журирането на снимките. Наградите, които ще получат победителите, са свързани с България – почивни дни в красиви кътчета на страната, книги от родни издателства, картини на наши художници, арт произведения – такива, които да вдъхновяват нови търсения и успехи у фотографите.

Точно сега ни е още по-нужна целувката – като символ на човечността, на съпричастието, на семейството, на любовта, на бъдещето… Именно такива асоциации предизвикват първите кадри, изпратени за фотоконкурса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *