Първо фатално нападение на акула от 60 г. затвори плажовете в Сидни

Няколко плажа в Сидни, сред които и популярните Бондай и Бронте, бяха затворени днес, след като плувец беше убит при нападение на акула, което е първият подобен случай от близо 60 години.

Във видео в социалните мрежи се вижда как акула напада човек в близост до плажа Литъл бей, на около 20 км южно от най-големия австралийски град и в близост до Ботани бей.

От полицията все още не са обявили самоличността на жертвата.

„Това е абсолютен шок за местната общност,“ заяви пред Ройтерс Дилън Паркър, кмет на Рандуик, в който влиза и Литъл бей. „Нашето крайбрежие е нашият заден двор и инцидентът при такива ужасяващи обстоятелства е напълно шокиращ.“

Нападението се случва дни преди провеждането на съседен плаж на традиционно ежегодно събитие за набиране на средства, в което се включват хиляди плувци. Организаторите заявиха, че следят ситуацията и ако се наложи, събитието да бъде отложено. То трябва да се проведе на 6 март.

Говорител на департамента по основните индустрии в Нов Южен Уелс заяви, че биолози смятат, че нападението вероятно е дело на бяла акула с дължина най-малко 3 метра. Това е първото нападение на акула с фатален край в Сидни от 1963 г.

Властите разпоредиха хората да не влизат във водата в горещия летен ден, в който температурите се движеха около 30 градуса по Целзий.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *