Цената ли трябва да е водеща при изборът на интериорна боя?

АВТОР ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ ЕООД – CAPAROL
Всяка една инвестиция се изплаща с времето! Поради тази причина отговорът на Сараrol на въпроса „Цената ли трябва да е водеща при изборът на интериорна боя?“ е категорично „He“.

Цената не е сред важните фактори, които трябва да определят избора ви за интериорна боя. Важни характеристики, които определят вземането на решения са:

– Покривност и разходна норма;
– Устойчивост на мокро триене;
– Екологичност;
– Цветова гама.

Интериорните бои на Caparol комбинират желания от Вас цвят с много добри технически характеристики и екологичност.

интериорна боя
Един от най-важните фактори е Клас на покривност.

Класът на покривност и разходната норма са тясно свързани. Класът на покривност дава информация за количество боя което ще ви е необходимо, за да постигнете желания краен резултат. Класовете са 5 – клас 1 е най-висок, съответно клас 5 е най-нисък.

Ако се спрете на боя с клас 1 или 2 на покривност възможно е да постигнете желания цвят и със само един пласт боя (в зависимост от цвета разбира се). За добрата покривност на боята, голяма роля играе и правилната подготовка на основата.

Ако се спрете на боя с по-нисък клас на покривност, то със сигурност ще се наложи да нанесете повече слоя боя, което от своя страна ще увеличи разхода не само за закупуване на повече боя, но и за майстор, тъй като всеки майстор калкулира работата си на брой нанесени ръце.

Детайли за по-трудно покривните цветове като жълто, червено и оранжево може да видите на сайта на Caparol.

Друг важен фактор е устойчивостта на мокро триене. Класът на устойчивостта на мокро триене определя колко пъти една повърхност може да бъде почистена с мокра кърпа, без да премахнете боята.

Разнообразието от бои Caparol е голямо и покрива широк спектър от изисквания. Високопокривни интериорни бои, устойчиви на мокро триене и дори на дезинфекция с по-силни препарати, специални бои за хора с алергии, полиуретанови бои за мебели и метал, специални бои за мокри помещения и други.

За кои характеристики още е важно да следите при избора на боя може да разберете като кликнете на снимката по-долу.

Много важно е да успеете и да намерите вашия нюанс. Цветовите картели на Caparol съдържат над 3 млн. нюанса!  Посетете шоурума на Caparol, където ще получите детайлна консултация за предлаганите продукти и ще може да изберете вашия цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *