Американец ще лежи в затвора заради Покемон картичка

Мъж от американския щат Джорджия е осъден на три години затвор заради това, че е използвал държавни пари, отпуснати като помощ за справяне с пандемията COVID-19, за покупка на рядка колекционерска картичка от серията Покемон, съобщава The Verge.

31-годишният Винат Удомсин е получил заем за покриване на икономически щети на стойност 85 000 долара, след като обявил, че притежава малък бизнес с 10 служители.

Безлихвените заеми бяха част от плана на Конгреса за облекчаване на последствията от пандемията и бяха предназначени за подкрепа на фирмите, така че те да продължат да плащат заплатите на своите работници и наемите си.

Оказва се обаче, че след като Удомсин получил парите, той е използвал  57 789 долара от тези пари, за да си купи първо издание на холографска картичка с образа на героя Каризард. Артикул, отговарящ на това описание, е продаден на същата цена през електронната платформа PWCC в края на декември миналата година.

Освен че ще лежи в затвора, „предприемачът“ ще трябва да плати 10 000 долара допълнителна лихва върху кредита от 85 000 долара.

След като бъде освободен, 31-годишният америанец ще изтърпи и три години под наблюдение от властите. Той се е съгласил да предаде скъпата колекционерска картичка на прокурорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *