Промишленият гигант Алкомет АД с престижно признание

Фирмата е финалист за Balkan Business Awards  2022
 

Най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти –  Алкомет АД е  , който има завидна над 40-годишна история,   е финалист за престижните Балкански бизнес награди 2022,  съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Златните статуетки ще бъдат връчени на 25.03.2022 г.
Промишленият гигант е изграден на площ от 370 000 кв.м. в Шумен, където се извършва целият цикъл на производство – от леене на заготовки и рулони до студено валцоване, пресоване и механична обработка на профили. Компанията предлага широка гама от алуминиеви полуфабрикати – домакинско, обмазано, техническо и опаковъчно фолио, финсток, алуминиеви листи и ленти, стандартни и профили по чертеж на клиента.
През последните 20 години Алкомет инвестира над 155 млн. евро в модернизиране на оборудването и устойчиви производствени процеси, фокусирайки се върху намаляването на въглеродните емисии и подобряване нивата на рециклиране. Най-мащабната инвестиционна програма до момента приключи през 2020 г., благодарение на която компанията увеличи производствените си капацитети в двата основни цеха. В пресов цех се внедри 25 MN HybrEx® преса, а във валцов цех заработи ново поколение студено валцов стан 6-high-cold-rolling mill. 
В началото на 2021 г. бе успешно въведен в експлоатация и нов цех за механична обработка на профили. Инвестицията е на стойност 13,5 мил. лв. , като новото оборудване позволява на компанията да произвежда алуминиеви компоненти, които се влагат в електрическите автомобили.
Алкомет има силно присъствие на европейския и американския пазар, обслужвайки сектори като строителство и архитектура, автомобилостроене, транспорт, производство на опаковки, дистрибуция, производство на енергия от възобновяеми източници и други сектори.
Най-мащабният бизнес форум на Балканите се организира с   партньорството на  Посолството на Република Косово в България, Посолството на Република България в Прищина, Българска Търговско Промишлена Палата, Българо-Турска Търговско-индустриална Камара, Македонско-Българска Стопанска Камара, Българо-Македонска Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания,  Гръцко-руската търговска камара  и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *