Споделено пътуване със… самолет? Защо не! Сайт свързва пилоти и пътници

Както у нас, така и на много места в Европа т.нар. споделено пътуване с автомобил е често използван метод за авантюристично настроените туристи. В социалните мрежи е пълно с групи, в които хората се разбират да пътуват заедно – по-лесно и по-изгодно. Същото, но със самолет? Това предлага френският сайт Wingly.

Платформата свързва пилоти на малки самолети от цяла Европа с пътници. Целта е хората да имат повече и по-евтини възможности за пътуване. Цените варират в зависимост от разстоянието и конкретния пилот, но често са в пъти по-ниски от билетите с официални авиокомпании.

Всеки пилот от сайта трябва да представи сертификат на превозното средство, както и своите пилотски документи. Летците трябва също да покажат график с часовете, които са прекарали във въздуха. Пилоти с опит под 100 летателни часа или такива, които не са летели повече от 12 месеца, не се допускат.

Сайтът работи с Европейската агенция за авиационна безопасност, за да гарантира сигурността на летателните апарати. Oт Wingly са длъжни да информират пътниците за всякакви въпроси, свързани с тяхната сигурност, както и да споделят досиетата на пилотите с Европейската агенция за авиационна безопасност.

При лоши метеорологични условия пилотите могат да отменят полета. В тези случаи пътниците получават всичките си пари обратно.

Wingly стартира преp 2015 г., като в момента включва над 3000 дестинации в Европа. Таксата за резервация на полет от сайта е 15% от уговорената с пилота цена. В тази сума влиза и застраховка. Освен полети от точка А до точка Б, в Wingly се предлагат и опознавателни полети над определен град или местност.

от Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *