Granitto – новата продуктова серия от Semmelrock

АВТОР ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД

Вследствие на постоянните търсения на устойчиви и екологични решения Semmelrock разработи и предлага уникална гама продукти на българския потребител.   

България притежава дългогодишен опит в добива и преработката на гранит за направа на плочи и павета. Гранитът е преобладаващата скала на Витоша например.

серия Granitto
Бул. „Дондуков“, 1950

Първата кариера за гранитни павета над Владая е създадена през 1920 година от чехи. Основният вид павета в София (Дондуков, Цар Борис III, Джеймс Баучер, Гоце Делчев, Бъкстон) са с кубична форма с размери на страните 8/10 см. Гранитните павета в София се полагат от 1906 г. Те дават сериозен тласък на каменоделството и проучването на находищата на камък. До 70-те години на 20 век са работели 12 кариери. Находищата в полите на Витоша не се експлоатират, поради сериозните и непоправими екологични последици. В момента в България има само две действащи кариери.

Устойчиви решения без компромис в качеството

Вярвайки, че всяка иновация е добре забравена стара традиция, Semmelrock вдъхват нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства.

Granitto – въплъщение на гранитна визия със щадящ екологичен отпечатък

Гранит произхожда от латинската дума „гранум“, което означава „зърно“. Фината структура и неповторимият рисунък на гранитната повърхност вдъхновяват Semmelrock да разработи серията Granitto. Иновативната технология Umbriano® придава уникална визия на всяка плоча или паве.

Производството на продуктите Granitto не е енергоемко. За тяхната направа се употребяват възобновяеми суровини с нисък въглероден отпечатък. 

Продуктите от гамата Granitto са в процес на тестване и сертифициране за SRI (индекс на отразяване на топлина). Като иноватор в разработването на устойчиви, екологични решения, за Semmelrock е от изключително значение да работи за предотвратяване прегряването на градската среда. Глобалните проблеми с промяната в климата налагат търсене на локални решения от всички. Мотивирани от тези обстоятелства, компанията  предлага решение в лицето на Granitto – светли, устойчиви плочи, притежаващи т.нар. “cooling effect”.

серия Granitto

Уникални формати с възможност за многообразни архитектурни решения

Разработвайки т. нар. планкови формати 75х25х8 см и 50х10х8 см, в унисон с актуалните архитектурни тенденции Semmelrock предлага съвременно звучене на цялата продуктова серия. Гамата е обогатена и от плочи с размери  50х50х8 и 50х50х5 см.

серия Granitto

Новата продуктова серия Granitto комбинира технологичните предимства и здравина на паваж, но с елегантността на плочи. Тази своеобразна симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар от Semmelrock.

Уникалността на форматите и тяхната модулност гарантират многообразие на архитектурните решения при оформлението на всяко пространство. Големите формати дават възможност за бърз монтаж, без компромис с качеството и функционалността.

Многообразието от формати и ненатрапчив дизайн придава съвременно звучене на всяко пространство, независмо от предназначението. От градския парк до елегантния двор на къщата или многофамилната сграда, пространството пред търговския център, Granitto придава усещане за лукс и непреходна елегантност.

Усвоени площи с плочи Granitto може да видите нагледно в  мострената градина. Може да резервирате час за консултация, в който със специалист ще имате възможност да обсъдите изготвянето на Вашия проект и да получите професионален отговор на въпросите, които Ви вълнуват.

Продуктова серия Granitto се отличава със съществени технически:

– Възможност за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик, за продуктите с височина 8 см;
– Лесно почистване и поддръжка, благодарение на вложените при производството добавки, улесняващи значително поддръжката на настилката;
– Повишена мразоустойчивост при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки;

серия Granitto

Ако желаете сами да визуализирате как ще изглежда Вашето външно пространство, изтеглете приложението Garden Vision, разработено специално за настилки Semmelrock. Апликацията позволява да избeрете подходящата настилка и да визуализирате пространството около дома Ви с нея.

Pavelock® – вградената сигурност и защита

серия Granitto серия Granitto серия Granitto

Продуктите с височина 8 см – 75х25, 50х10 и 50х50
 се предлагат с интегрирана, патентована система PaveLock® (Einstein)Тя предотвратява разместването, осигурява равномерността на фугата и позволява дълготрайна и безпроблемна експлоатация на настилката. Semmelrock е първият производител, който предлага тази система и на клиенти извън инфраструктурните проекти, съчетана с безкомпромисен дизайн на повърхността.

Отличително предимство е, че при работа със система PaveLock® (Einstein) необходимостта от допълване и поддържане на фугиращия пясък намалява значително. Едновременно предимство е възможността на клиентите да получат и системното решение за фугиране със Stones Eco.

Какво представлява Stones Eco?

серия Granitto

Stones Eco е иновация в пясъка за фугиране. Произведен с изцяло натурални добавки, Stones Eco притежава свойството да се втвърдява след полагане, като запазва свойството да пропуска дъждовната вода и да я отвежда в почвата, запазвайки почвеното разнообразие и микроклимат и предпазвайки градската канализация от излишно претоварване. Възможността на този пясък да се самовтвърдява го предпазва от отмиване дори, когато настилката е положена на терени с денивелция. Това минимизира необходимостта от поддръжка на пясъка във фугите. Само при запълнени с пясък фуги може да се гарантира равномерно разпределение на натоварването по настилката, бързо и качествено отводняване и инфилтриране на праховите частици от въздуха в почвата.

Предимства при работа със Stones Eco?

– Предотвратява появата на растителност между паветата /плочите;
– При спазване на технологията на полагане ефективно се предотвратява образуването на шлам;
– Самовъзстановяващ се;
– Подходящ за запълване на фуги от 1-20 mm и различни видове материали/бетон, естествен камък и др./;
– Фугите лесно се реновират благодарение на здравата връзка между стария и новия фугиращ материал;
– Отлична адхезия към кантовете на настилката;
– Лесно полагане при сухо време до 2ºС;
– Готов за употреба, не е необходимо предварително смесване;
– При правилно съхранение няма ограничения относно срока на годност;
– Безопасен за околната среда, устойчив материал от възобновяеми суровини.

С качествени иновации Semmelrock създава тенденции и определя облика в ландшафтната архитектура, налага функционални решения, с мисъл за опазване на околната среда и ресурсите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *