Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на „Български пощи“

Народното събрание възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на „Български пощи“ ЕАД за периода от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 година. Решението беше взето единодушно със 166 гласа „за“ след разисквания по питането на народни представители от „Възраждане“ към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова относно състоянието на „Български пощи“.

Предвижда се одитът на дружеството да започне от 23 май т. г. и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния доклад да е 29 август т.г.

Няма неизплатени пенсии и великденски добавки, заяви вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова при разискванията в парламента за състоянието на „Български пощи“ ЕАД. Тя посочи, че сто процента от потърсените пенсии са изплатени.

В парламентарния контрол на депутатски въпроси отговориха вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова  и вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда Борислав Сандов, както и министрите  на труда и социалната политика Георги Гьоков, на здравеопазването Асена Сербезова,  на земеделието  Иван Иванов, на транспорта и съобщенията Николай Събев, на иновациите и растежа Даниел Лорер.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *