Д. Маргаритов: Не се очаква поскъпване на хляба, захарта или олиото

Не се очаква поскъпване нито на хляба, нито на захарта, нито на олиото. Има достатъчно количества, няма риск от продоволствена криза, заяви пред NOVA заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Маргаритов, цитиран от пресцентъра на ресорното министерство.

„Да не се презапасяваме“, посъветва Маргаритов.

По отношение на мерките за хляба, самите браншови организации декларираха, че в момента, в който бъде въведена нулева ДДС ставка, хлябът ще поевтинее с 20 процента, изтъква зам.-министърът.

„Това казват тези, които ще прилагат мерките. Тук има еднозначно мнение и на бизнеса, и на държавата“, посочва Маргаритов.

Той съобщи, че по информация от петък цената на най-масовите плодове и зеленчуци като домати, ябълки и череши, се стабилизира и дори леко се понижава. „Това е резултат от сезонна особеност, но и от това, че реколтите ни са добри“, отбеляза заместник-министърът.

„От коалицията „Ориент експрес“ свалиха без никаква основателна причина председателя на парламента, а след това правителството“, заяви още той.

Въпреки че Министерството на икономиката и индустрията и специално министър Корнелия Нинова фиксира вниманието на парламента и на всички, които взимат решения, върху това, че мерките в актуализацията, които ще помогнат на хората и бизнеса, трябва да бъдат приети незабавно, „видяхме формирането на безпринципни мнозинства, които се занимават с безсмислени каузи“, каза Димитър Маргаритов и допълни, че вместо актуализацията на бюджета, която е тема номер едно за хората и бизнеса, вече да е приета и от другата седмица да действа, е отложена за незнайно кога.

По статията работи: Аспарух Илиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *