Заместник-кметът Мирослав Боршош откри Teen Power 2.0.

“Какво е успехът и кой за Вас е успешен човек? Не са ли тези, които са превърнали мечтата си в път. По пътя си ще срещнете много авторитети. Повечето от тях, защото са заели някаква позиция, например заместник-кмет на Столична община. Но ще започнете да разбирате, че не позициите правят хората успешни, а хората правят позициите важни и значими.

В края на краищата винаги става въпрос за смисъл. Заслужава ли си, важно ли е и каква ни е целта.

Позволявам си да Ви дам един съвет. Пътят, по който достигате целта си е най-важният.

Към една цел има два пътя. Нечестният и трудният. Всичките успели хора, които ще видите тук, са избрали втория.“ С тези думи, заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош се обърна към младежите, участници в Teen Power 2.0.

За втора поредна година мащабният младежки форум, организиран от Образователна група „Светлина“, среща тийнейджъри с успели хора в различни сфери, с една единствена цел – да мотивира младежите да преследват плановете си, да развиват своя потенциал и да мечтаят смело и отговорно.

Лектори и мотиватори на младите хора бяха телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян, най-добрият ни кайтсърфист – Никола Абаджиев – Коки, създателят на образователната платформа Ucha.se Дарин Маджаров, основателят на първата по рода си академия за създаване на видео игри и анимация  „ARC Academy“ – Антони Христов, човекът, който накара цяла България да събира „Капачки за бъдеще“ – Лазар Радков, Максим Иванов – тийнейджърът с 2 рекорда на Гинес, който прекоси Атлантика за 105 дни, заедно с баща си, най-добрият български сноубордист, завършил в Топ 15 на Олимпиадата в Пекин 2022 г. – Радослав Янков и световноизвестната българска актриса – Мария Бакалова, която отправи своето послание към аудиторита с помощта на съвременните технологии.

Освен срещи с известни личности, в Международното висше бизнес училище бяха представени и достъпни възможности за развитие на младите хора.

„Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община разположи свой щанд, на който „под светлините на прожекторите“ застанаха два от вече реализираните иновативни  проекти за 2021 г. – VODORASLO2 (биореактор, който пречиства въздуха с микроводорасли) и StolichnaH2O (дигитална карта на чешмите в София).

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *