МОНОЛОЗИ МАРИЯ КАСИМОВА-МОАСЕ

Мария Касимова-Моасе печели читателите със своята непосредственост и с искрящото си чувство за хумор, вложено в завладяващи истории! Ето че дойде ред и на настоящите, неочаквани и за самата авторка, монолози. Книгата излиза от печат на 1 юли.

Монолози” (136 стр., цена: 15 лв., художник на корицата: Стефан Касъров) е сборник с изповеди. Разкази, споделени от различни човеци – тийнейджъри, самотници, хора, изпаднали от обществения поглед и станали прозрачни за другите. Диалози, които водим сами със себе си. В тази самотна форма на себеизразяване авторът е само точен проводник. Той слуша, чува и предава. Прилежно отразява и държи фантазията си подчинена на чуждото признание. Монолозите не търпят авторово флиртуване – усетят ли го, споделящите престават да са искрени. Истината е, че тази книга е родена с идеята да бъде сцена. Трибуна за онези, които толкова малко слушаме, а толкова много имат да ни казват.

Мария Касимова-Моасе завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата й на журналист започва във в. „Стандарт“, където пише за театър, кино и музика. Била е сътрудник на всекидневниците „24 часа“, „Сега“, „Демокрация“. Заемала е отговорни редакторски позиции в списанията „Едно“, ELLE, „Капитал LIGHT” и е един от основателите на сп. НЕЯR. „Близки срещи със смесени чувства“ е първата й книга, последвана от романа „Балканска рапсодия“, чийто кинематографичен заряд е неоспорим. През 2021 г. излезе и хумористичният бестселър „Записки от Шато Лакрот“.

Премиерата на сборника ще се състои на 25 юли от 19:00 ч. в кино Кабана. Събитието е част от проекта „Книги по ноти: литература, театър и музика на издателство „Колибрии се реализира с подкрепата на Столична община. Вход свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *