Правителството подава оставка в понеделник

В понеделник сутринта ще подадем оставка, съобщи премиерът Кирил Петков, чийто кабинет падна след вота на недоверие в сряда, предаде репортер на БГНЕС.

Вотът на недоверие беше гласуван от 123 народни представители, „против“ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше внесен от ГЕРБ заради икономическите провали на правителството.

Петков е в Брюксел, където участва в участва в Срещата на върха на лидерите от Европейския съюз и Западните Балкани. Коментарът той направи пред чакащите го български журналисти.

По-рано днес от президентството официално отговориха какво следва, след като премиерът депозира оставката на кабинета пред парламента.

Държавният глава ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство след като министър-председателят подаде оставката на действащото правителство в Народното събрание. Процедурата е в съответствие с чл. 89 от Конституцията.

Вече на няколко пъти Кирил Петков заяви, че ще опита да състави нов кабинет, след връчване на мандат от президента на „Продължаваме промяната“. По думите му основният състав ще бъде същия. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *