Протести срещу цените на горивата

/КРОСС/  Протестиращи срещу поскъпването на горивата блокираха отново за 15 минути движението по подбалканския път на изхода на Сопот. Така те ще спират трафика каскадно до 12 часа. Протестът не получи разрешение от АПИ за блокиране на пътното съоръжение, но протестиращите използваха пешеходна пътека – и с непрекъснато пресичане спряха движението.

Масово хората в региона работят на заплати до 800 лв. и са възмутени от поскъпването на горивата и основните храни. Протестът е срещу високите цени на горивата, храните и ниските доходи. Въпреки правителствената криза, протестиращите се надяват да бъдат последвани от съмишленици в цялата страна, защото ситуацията е нетърпима и управляващите трябва да вземат спешни мерки.

Според тях влязлата в сила от днес отстъпка от 25 ст. за литър е нищожна. Според цените на петрола на световните борси, бензинът трябва сега да е под 2 лв. за литър. Протестиращи не обмислят утре да организират масово зареждане с минимални количества гориво в бензиностанции, които поддържат монопола на цените. Надяват се така да блокират работата им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *