Организацията на Обединените Българи чества 15-та годишнина

Събитието е днес от 11 ч. в залата на СБЖ
 

Организацията на Обединените Българи ще отбележи своята 15-та годишнина  днес –  5 юли,  от 11 ч. в залата на СБЖ в София.
По време на събитието ще се състои и общото събрание на Международната Академия на Обединените Българи, както и връчване на дипломи за научни и творчески постижения.
Председателят на ООБ Живко Бъчваров ще представи мащабната платформа за развитие на общобългарската общност, ще бъде насрочена и Българиада 2022, в която участват учени и творци от всички кътчета по света, където живеят носители на гените ни.

През годините ООБ  акумулира иновации на българи от цял свят и подпомогна развитието им. Издаде редица научни трудове на българи от цял свят и проведе научни и творчески форуми с етнически българи от различни континенти. 
В деня на Будителите – 1 ноември, организацията връчва награди за Родолюбие на  личности от различни сфери на  обществения живот. Сред призьорите са  Христо Димитров   – създател на ансамбъл   „Българе“,    Христо Смоленов   – изследовател на древната българска история,   трикратната световна шампионка по бокс Деси Кирова (Дейзи Ланг),  Евгени Делев   – управител на   Българския генетичен проект   към американската лаборатория Фемили фри ДиЕнЕй, журналистката и пи ар  Патриция Кирилова – магистър Защита на културно-историческото ни наследство,     Ивелин Михайлов   – създател на най-големия   Исторически парк   в Европа,    Жорж Трак (Георги Иванов)   – създател и ръководител на Културен център   „Тракарт“ .,    Александър Димитров   – председател на   Център за защита и развитие , подпомагал нееднократно родолюбиви каузи и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *