Метавселената изненада самия Закърбърг

Независимо дали тренирате с Peloton или купувате виртуален имот, Марк Закърбърг казва, че вече сте част от метавселената.

В августовски епизод на подкаста Joe Rogan Experience главният изпълнителен директор на Met заяви, че еволюцията на виртуалната реалност ще се разкрие по подобие на компютрите и телефоните. Геймърите ще са първите, които ще изследват новата технология, последвани от масовия потребител, който ще я използва за социални контакти.

Метавселената обаче вече явно излиза от траекторията, която ѝ е предписана, отбелязва Закърбърг. Той има предвид фитнес приложения като Peloton – те са третата стъпка в еволюцията на виртуалната реалност, тъй като технологията им свързва хора от целия свят чрез страстта им да спортуват.

 

Това бе нещо като част от теорията ми, отбелязва Закърбърг. Той определя геймърството като първата сфера на приложение на виртуалната реалност.

„Но много бързо виждаме други сфери на употреба, които са малко луди и се случват по-рано, отколкото си мислех“, допълва той.

Макар ръководителите на Meta да смятат, че може да са необходими 15 години, за да реализират напълно своята визия за метавселената, елементи като игри, социални медии и фитнес платформи вече са започнали да ангажират потребителите във виртуалните светове, пише CNBC.

Приложенията за упражнения помагат този тип преживявания да станат по-завладяващи, почти физически реални, отбелязва Закърбърг.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *