Гешев: В това НС няма юристи

От вас научавам. От това, което ми казвате, се потвърждава тъжната констатация, която направих пред в. „Капитал“, че в това НС няма юристи. Виждам, че проблемите на хората с престъпността, цените, галопиращата инфлация, дали ще сме на топло и светло през зимата не са проблем за някои “ политици”.

Това каза главният прокурор Иван Гешев по повод информацията, че ДБ са внесли ЗИД на НПК, предаде репортер на БГНЕС. Част от промените предвиждат разследване на главния прокурор и неговите заместници. Според предложението разследващи органи по дела за престъпления, извършени от главния прокурор са служители от МВР, назначени на длъжност “разследващ полицай”, определени със заповед на министъра на вътрешните работи и служителите от Агенция “Митници”, назначени на длъжност “‘разследващ митнически инспектор” и определени със заповед на министъра на финансите по предложение на директора на Агенция “Митници”.

„Това вече наистина започва да прилична на болестна фиксация и съвпада с интересите граждани на Руската федерация както се видя. Последното е случайно, разбира се. Тъжното е, че по средата на конституционна криза / трети ден се избира председател на НС / някои хора продължават да мислят за себе си, а не за българските граждани: Прокуратурата отново призовава за диалог в интерес на хората, за да се спре бумът на престъпността. Готови сме да изложим своите експертни аргументи пред всички парламентарно представени партии в интерес на България. Надявам се, че няма пак да се уплашат. И не знам защо се сещам за едно послание на Апостол Павел до римляните от Новия завет: Всички се отбиха от пътя, вкупом непотребни станаха:

Няма кой да прави добро: Няма ни един“, каза още главният прокурор. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.