Йоханес Тингенс Бьо остава недостижим, Владо Илиев остана 42-ри в Антхолц-Антерселва

Норвежецът Йоханес Тингенс Бьо продължава доминацията си от началото на сезона, след като спечели спринта на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

Бьо допусна една грешка в първата от двете стрелби и финишира пръв за 22:44.1 минути. Така той записа десета победа за сезона и общо 65-а в кариерата си за Световната купа.

Втори на 31.4 секунди с една наказателна обиколка завърши Мартин Понсилуома (Швеция), а трети се нареди Стурла Холм Лагрейд (Норвегия), който повали всичките 10 мишени, но остана на 37.3 секунди зад Бьо.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев. Най-опитният български биатлонист завърши на 42-ро място с изоставане от 2:28.5 минути от победителя Бьо и три наказателни обиколки. Благой Тодев завърши на 55-о място с една грешка и пасив от 2:49.1 минути. Постиженията на Илиев и Тодев им дават право да участват в утрешното преследване на 12,5 километра, което е последният индивидуален старт преди началото на световното първенство в Оберхоф, Германия.

Другите двама българи – Антон Синапов и Константин Василев, останаха на 80-о и 83-то място, като Синапов направи две грешки на прав, а 19-годишният Василев бе един от малкото, които приключиха без пропуск в стрелбата.

В подреждането за Световната купа след 13 старта през сезона убедителен лидер е Йоханес Тингнес Бьо с 1049 точки, следван от сънародниците си Стурла Холм Лагрейд с 845 точки и Ветле Кристиансен с 548 точки. Владимир Илиев заема 48-о място с 43 точки, като той единствен от българите има актив през кампанията досега.

В класирането за Световната купа в дисциплината спринт първи отново е Бьо с 450 точки, пред Лагрейд с 330 и Понсилуома с 213. С 8 точки Владимир Илиев заема 61-во място.

 

 

Автор:

topsport.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *