Кирил и Асен си намериха майстора. Нова партия за изборите

Кирил Петков и Асен Василев ще имат проблеми с подкрепата на електората си на изборите. Нова партия се задава на политическия хоризонт. И тя ще бъде директна конкуренция на „Продължаваме промяната“. Неин лидер ще е вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

За новия политически проект загатна преди ден политологът Слави Василев.

„Следващият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев, ще бъде Атанас Пеканов“, коментира във „Фейсбук“ Василев, който беше главен експерт в екипа на президента Румен Радев по време на първия му мандат (2017–2018 г.).

Слави Василев разбуни политическите духове като хвърли още една бомба – че Пеканов няма да бъде само министър-председател.

„Ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада“, прогнозира политологът.

За първи път за новия проект на Атанас Пеканов стана ясно точно преди една година – през януари 2022 г. Тогава в партийните централи се говореше, че партията на Пеканов ще се казва „Ново начало“ и формацията ще влезе в челен сблъсък с „Продължаваме промяната“ като по-добрата версия на Кирил Петков и Асен Василев. Към вицепремиера по европейските средства щяла да се прикачи и Мая Манолова.

Сега проектът отново е активиран и по него усилено са работи, твърдят източници от парламента, но уточняват че Манолова е вече изолирана от инициативата. Анализатори привличат вниманието върху честите в последните дни изяви за вицепремиера. Той бе и единственият член на правителството, който придружи президента Румен Радев по време на визитата му в Австрия на Нова година. Там двамата имаха ключови срещи с инвеститори.

Очаква се партията на Петканов да е готова за предстоящите парламентарни избори, когато и да са те, както и да участва на местния вот.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *