Д-р Цветеслава Гълъбова: Предизборните ни кампании приличат на едни малки войни

/КРОСС/ Това, че отиваме за пети път на избори за две години, е резултат от факта, че тези, които заявяват желание да ни управляват, или не знаят как да го направят, или не искат. Предизборните ни кампании приличат на едни малки войни, поставят всевъзможно демаркационни линии и на практика не общуват, не търсят допирните точки помежду си. Това каза кандидатът за народен представител от коалиция „Левицата“ в предаването „Говори сега“ по БНТ.

По думите й политиците не търсят начини за помирение, напротив – непрекъснато наливат масло в огъня на разделението.

„Левицата“ ще се бори за достъпно, качествено, адекватно здравеопазване, което има човешки облик. „Нямаме достатъчно кадри, ние сме обезкървен откъм медицински специалисти. Ниските заплати са една от причините, липсата на възможност за кариерно израстване е друга причина“, посочи тя.

В Закона за бюджета трябва да бъдат предвидени средства за мощни скринингови програми. „Ние в България умираме от заболявания, които в Европа отдавна са хронични заболявания. Това се дължи на липсата на средства и липсата на скринингови програми. Трябва да поставим фокуса върху здравия човек, а това изисква скрининг и профилактика“, посочи д-р Гълъбова.

„Левицата“ подава ръка и ще продължи да го прави към хората от БСП. „Смятаме, че БСП трябва да намери своето място в едно ляво обединение“, заяви Гълъбова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *