Имотите в София – най-евтини спрямо европейските столици

Усеща се слабо намаление на търсенето и лек спад на цените на квадратен метър, но не се очакват драстични понижения, смята Томас Станишев от Galardo

София се нарежда доста ниско по ценови нива на имотите спрямо други големи градове в Европа. Тя е на последно място спрямо другите европейски столици по средна цена, а азарът има накъде да расте. Това мнение изрази Томас Станишев, директор на Galardo Redl Estate, в предаването „Клуб Investor“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Станишев посочи, че за момента трусовете в банковия сектор нямат ефект върху нашия пазар. „Търсенето от купувачите е още голямо“, добави той.

По негови думи към момента се усеща слабо намаление на търсенето и лек спад на цените на квадратен метър, но не се очакват драстични понижения.

„Трудно е да се каже накъде ще отиде пазарът. Ръстът на цените се стабилизира, ще има плато, той няма да продължи“.

Според експерта цените на имотите в южните квартали на София започват от 1300-1400 евро на кв. м, има рекордни продажби в центъра за над 5000 евро на кв. м.

Той отбеляза, че от значение за купувачите са локацията, разпределението, нивото на завършеност на сградата, развитието на района. „Търсят се и панелени жилища, все още има такива сделки“, каза още гостът.

Станишев е оптимист по отношение на банковите регулации и кредитирането – не очаква огромна промяна в сектора и смята, че пазарът ще продължи да расте.

Целия разговор гледайте във видео материала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *