Костадин Костадинов: Вече са събрани повече от 402 хиляди подписа за референдума

/КРОСС/ Паметникът на Съветската армия няма да бъде преместен, няма да бъде бутнат, няма да бъде махнат, най-малкото защото това нещо среща огромното неодобрение на голямата част от българското общество. Подобни опити за възраждане на фашизма в България всъщност обслужват само и единствено чужди външни политически интереси, които искат българското общество да бъде разделено. Това каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По думите му въпросът за премахване на паметника се повдига периодично само и единствено по време на избори и е използван политически. Ние сме длъжни да пазим паметниците, които са част от общата ни история, те са част от двустранните отношения между две страни, подчерта той. „Ние от „Възраждане“ заявихме неколкократно, че всичко това, което се случва с Паметника на Съветската армия, е една провокация, която е външна провокация, чрез местни петоколонници на Американското посолство, която има за цел за пореден път да раздели българското общество. Очевидно е, че някой непрекъснато клати българската държава отвън и ние затова задаваме въпроса кой има интерес България да е нестабилна? Кой има интерес българското общество да бъде непрекъснато разделено на фракции, които не могат да си говорят една друга?“, попита Костадинов.

По повод конфликта в Украйна той заяви, че политиката на САЩ в момента застрашава световния мир. „Идеята на американците е да превърнат този конфликт в голям военен конфликт, в който да бъдат включени държави от Източна Европа. За тях е много важно България да бъде включена, защото България е единствената държава в Източна Европа, която няма исторически причини да има лоши отношения с Русия и въпреки огромната антируска пропаганда и истерия, която се насажда в обществото, всъщност получава се точно обратното.

Не бих се учудил, ако те направят някаква провокация срещу нас. Не бих се учудил, ако някъде нещо се случи в България, което да бъде приписано на Русия и на руските служби. Не бих се учудил и ако направят нещо и по отношение на български контингент, който ако се състави правителство, ще бъде изпратен в Украйна. Всеки един глас за ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, ДПС не е глас, не е бюлетина, това е повиквателна“, коментира Костадинов.

Единствената политическа организация в момента, която може да защити мира и сигурността в страната и единството на българското общество, е „Възраждане“, заяви той.

Костадинов обяви, че до момента са събрани повече от 402 хиляди подписа за референдума, като подписката продължава още един месец. „От сряда насам вече минахме границата от 400 хиляди подписа, с която референдумът става задължителен. Надявам се до 10 април, когато свършва срокът за даването на подписите, да сме събрали между 550 и 600 хиляди“, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *