Странно завръщане: Stranger Things продължава като театрална пиеса в Лондон

Фантастична новина зарадва милиардите фенове, които се готвеха за сбогом с любимия си сериал Stranger Things („Странни неща“) след петия му последен сезон.

Хитовият научнофантастичен хорър ще заживее нов живот като театрална пиеса със заглавие „Странни неща: Първата сянка“, съобщи Netflix. Световната премиера на пиесата ще се състои в края на тази година в театър „Феникс“ в Лондон.

Билетите за спектакъла, който се продуцира от стрийминг гиганта и Sonia Friedman Productions и е режисиран от известния филмов и театрален режисьор Стивън Далдри, ще бъдат пуснати в продажба през пролетта.

„Stranger Things“ завладя въображението на феновете по цял свят и ние сме изключително нетърпеливи да разширим тази вълнуваща вселена с първата сценична продукция на Netflix на живо“, заяви Грег Ломбардо, вицепрезидент на „Live Experiences“ за Netflix.

Създателите на сериала Мат и Рос Дъфър ще са творчески продуценти на пиесата, която „ще бъде адаптирана към вселената на глобалния феномен Netflix“, се казва в съобщението на стрийминг платформата. От своя страна братята Дъфър заявиха, че пиесата ще бъде „на моменти изненадваща, страшна, но и затрогваща“, като добавиха: „Ще се срещнете с очарователни нови герои, както и с много познати, по време на едно пътуване в миналото, което поставя основите на бъдещето на „Странни неща“.

„Умираме от желание да ви разкажем повече за историята, но няма да го направим – по-забавно е да я откриете сами.“

„Светът и митологията на „Странни неща“ позволиха да се отгледа богата и плодородна почва за създаването на невероятна история за театралната сцена“, заяви продуцентът Соня Фридман.

Вселената на „Stranger Things“ се разширява, след като още през лятото Netflix обяви плановете си за две нови поредици, вдъхновени от сериала, като те отново ще се основават на оригинална идея на Мат и Рос Дъфър.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *