CTP завърши строителството на логистично съоръжение на летище София

Модерният обект с площ от 15 хил. кв. м е предназначен за датската 3PL компания DSV

Нидерландско-чешката компания CTP, която е  и най-големият собственик и оператор на логистично-индустриални паркове в Централна и Източна Европа от гледна точка на брутна отдаваема площ, е завършила изграждането на модерен логистичен комплекс от 15 хил. кв. м  в района на летище София за основния си наемател, датската 3PL компания DSV, третата по големина логистична компания в Европа и една от водещите десет в света, съобщава CTP на сайта си.

С второто съоръжение присъствието на DSV в CTPark Sofia Airport достигна приблизително 30 хил. кв. м.

CTPark Sofia Airport се намира в най-търсената „митническа зона“ на летището за 3PL дейности (т. нар. договорна логистика или прехвърляне на логистичните задачи и отговорности на трети страни) и има отлична достъпност с бързи връзки с основни пътни артерии в София и ключови транспортни маршрути към Централна България, черноморското крайбрежие, Гърция, Турция, Сърбия и Западна Европа, отбелязва CTP

„Стратегическото местоположение на България, свързващо Европа и Азия чрез Трансевропейската транспортна мрежа, я превръща в много търсен логистичен хъб. Квалифицираната, достъпна и налична работна ръка в страната също е привлекателен фактор за логистичните компании, които искат да се установят и разширят в региона“, коментира Даниела Бойчева, директор бизнес развитие в CTP.

„DSV е водещ наемател на CTP в България от първия ни проект заедно през 2020 г. и завършването на този обект задълбочава отношенията ни с тях, които сега се разширяват на три пазара на CTP – Румъния, България и Унгария“, допълва тя.

Припомняме, че през 2020 г. CTP придоби склад с площ от 14 461 кв. м до летище София, който беше отдаден под наем на DSV. Строителството на разширението с площ от 15 хил. кв. м за DSV започна през октомври 2021 г.

CTP изпълнява двегодишна инвестиционна програма за изграждането на 200 хил. кв. м първокласни складови площи в България, за да отговори на растящото търсене на модерни и устойчиви индустриални и логистични обекти на пазар, където тя е единственият действащ голям международен дивелопър, пише компанията.

Портфейлът с обекти на CTP в България, включително новото съоръжение за DSV, ще достигне около 160 хил. кв. м брутна отдаваема площ през 2023 г. Компанията има планове да завърши още приблизително 100 хил. кв. м в три сгради в CTPark Sofia West и CTPark Sofia East.

В края на август 2021 г. компанията придоби новопостроен склад с площ от 31 200 кв. м заедно с офис сграда с площ от 4 хил. кв. м на Околовръстния път в София. И двете сгради са отдадени под наем дългосрочно на хърватската компания „Обрико“, която е един от големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги у нас.

Миналата година CTP придоби двата логистични центъра в София на логистичния оператор „Транскапитал“. С тази сделка компанията се превърна в най-големия собственик на съществуващи логистични площи в България.

През 2022 г. компанията започна и изграждането на два собствени логистични парка – CTPark Sofia West и CTPark Sofia East, които заедно предлагат общ потенциал за развитие на над 225 хил. кв. м първокласни логистични площи.

Компанията продължава да разширява и присъствието си и в Пловдив, където управлява производствена база от 11,5 хил. кв. м. Тя е отдадена под наем на германския доставчик на автомобилни части Willie Elbe.

CTP притежава логистични площи с общ обем от над 9,9 млн. кв. м в десет страни в континентална Европа.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *