Бързо разширяващият се сегмент на споделените офиси в София прибавя две нови локации

Най-голямата компания в света за споделени офиси, част от която са брандовете Spaces и Regus, съобщи, че открива две нови Regus локации в София. Заедно с предишните локации в Пловдив това е пето работно пространство за компанията в София и седмо в България.

Единият нов офис се намира в European Trade Center на бул. „Цариградско шосе“, той е отворил врати през февруари, а другият, Regus Labirint Centre, ще бъде открит през лятото на 2023 г. в квартал Люлин на ул. „Петър Дертлиев“.

На глобално ниво споделените офиси на IWG, Regus и Spaces имат над 8 млн. потребители в над 3500 локации в около 120 страни. Regus е създаден преди повече от 30 години, когато основателят Марк Диксън забелязва, че местните бизнесмени в Брюксел често провеждат срещите си в местните кафенета. Днес IWG е най-големият доставчик на гъвкави работни пространства в света, като клиентите му имат достъп до всички локации и бизнес услуги чрез приложението на компанията.

Хибридната работа носи предимства за работодателите, които отчитат по-висока продуктивност и по-ниски разходи за офис със средно спестяване на 10 хил. евро на член от екипа. Предимства има и за служителите, които подобряват значително баланса между работа и личен живот, отбелязват от компанията.

Офисът на Regus в European Trade Center предлага индивидуални офиси, споделени пространства и временни офиси, оборудвани с високоскоростен интернет, копирни машини за печатане и сканиране. Пространството е предназначено за професионалисти, които търсят динамична и жива обстановка за работа, с лесен достъп до удобства като ресторанти, кафенета и магазини.

Regus в Labirint Centre се намира в квартал „Люлин“ и е с капацитет от близо 600 кв.м. Новата локация предлага офиси, съвместни работни пространства и заседателни зали. Сградата има собствен ресторант и фитнес зала. Инвеститор в проекта е Петър Матов, който е познат предприемач в сферата на недвижимите имоти.

„Виждам голям потенциал в  откриването на хибридно работно пространство тук. Това е комуникативна локация без достатъчно опции за споделени офиси. Използвах възможността да съчетая нарасналото търсене и наличното ни пространство в сградата с изграденото ноу-хау на IWG и готово им Regus решение“, казва Петър Матов, най-новият партньор на IWG в България.

„Моделът на нашите работни места е доказал, че повишава продуктивността и позволява на бизнеса да се разширява или свива при значително по-ниски разходи“, каза Марк Диксън, главен изпълнителен директор и основател на IWG.

Припомняме, че миналата година IWG разшири предлагането си на българския пазар с около 500 кв. м офис площи в Kamenitza Office Park под бранда Regus. На глобално ниво стратегията на компанията за експанзия включва откриването на приблизително 1000 нови локации.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *