Колко струва най-скъпата регистрационна табела в света?

Регистрационна табела е била продадена на търг през уикенда за 55 млн. дирхама (15 млн. долара), което я прави най-скъпата в света, съобщава Business Insider.
Табелата съдържа само една буква и една цифра: „P 7“.
Компанията Emirates Auction, която e продала регистрационната табела на търг в Дубай в събота, заявява, че това е нов рекорд. Приходите от продажбата ще отидат за благотворителна организация за подпомагане с храни, ръководена от шейх Мохамед бин Рашид, владетел на Дубай.
Аукционната къща коментира пред Insider, че купувачът на табелата е пожелал да остане анонимен.

Най-скъпата регистрационна табела, продадена преди търга през уикенда, е с една цифра – „1“, според Световните рекорди на Гинес. Тя е закупена за 52,2 млн. дирхама (около 14,2 млн. долара) от Саид Абдул Гафар Хури от Обединените арабски емирства през 2008 г., също по време на търг, организиран от Emirates Auction. Той все още е вписан като рекордьор на уебсайта на рекордите на Гинес.

През февруари в Хонконг регистрационна табела само с буквата „R“ беше продадена за 25,5 млн. хонконгски долара, или около 3,2 млн. американски долара, припомня изданието, като цитира и базираният в Дубай бизнесмен Балвиндер Сингх Сахни, който коментира пред Bloomberg, че през 2016 г. е купил регистрационна табела „D 5“ за 33 млн. дирхама.
„Винаги ми е било мечта да имам едноцифрен номер“, добавя той пред телевизията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *