Лена Бориславова: Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание

Лена Бориславова от ПП „Продължаваме промяната“ се отказва от депутатското си място. Това стана ясно от нейна публикация във Фейсбук, съобщи „Фокус“. Причината за оттеглянето е свързана с кампанията за предстоящите местни избори.

„Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел“, пише тя.

„През февруари тази година трябваше отново да реша как да продължа своята битка – в или извън листите на обединената коалиция. Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-много на обединението? Днес отново трябваше да направя избор“, казва Бориславова в публикацията си.

Според нея дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво е формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент.

„Вчера Изпълнителният съвет на Продължаваме Промяната взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e огромна – тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности. И вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност“, посочва Лена Бориславова и допълва, че нейното място в парламента ще заеме Петър Петров.

Предстои Централната избирателна комисия да се произнесе по казуса. Списъкът с поименния състав на 49-ото Народно събрание беше обнародван в „Държавен вестник“ на 10 април.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *