Бил Клинтън: Ако искаш най-добрия резултат е необходимо коопериране

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров, преподаватели от катедрите „Политология“ и „Международни отношения“ и студенти от УНСС присъстваха на срещата с 42-я американски президент на САЩ (1993-2001) Бил Клинтън и имаха възможността да чуят разсъжденията му на тема „Коорпоративно социално влияние върху бъдещите поколения“. Това е неговото второ посещение в България и е свързано с участие във форум на фондация Clinton Global Initiative (CGI).

Ректорът проф. Димитър Димитров подари на американския посланик Н. Пр. Кенет Мертен книгата на Бил Клинтън на български език „Обратно на работа“, публикувана от УНСС. Н. Пр. Кенет Мертен ще съдейства копие от книгата да стигне и до президента Бил Клинтън.

Ректорът проф. Димитър Димитров се срещна и с партньорите на УНСС от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев и Евгени Иванов, с президента на новите ни партньори от Германско-българската търговска камара г-н Тим Курт, CEO на Аурубис България, както и с Росен Плевнелиев, президент на Република България за периода 2021-2017 г., когото ректорът покани за откриващото събитие в УНСС на новата мрежа за устойчиво развитие SDSN България.
От страна на УНСС присъстваха и доц. д-р Елена Симеонова, зам.-декан по учебната работа на факултет „Международна икономика и политика“, доц. д-р Блага Благоева, ръководител на катедра „Политология“, проф. д-р Пламен Ралчев, ръководител на катедра „Международни отношения“, проф. д-р Динко Динков, директор на Центъра за балкански изследвания и много студенти.
На 12 май 2023 г. бе проведена втора среща с Бил Клинтън с лидери в публичния и частния сектор, на която  бяха поканени петима студенти, трима от тях от УНСС – Ангел Стойков, Максим Садинов и Габриела Методиева и двама представители на Националното представителство на студентските съвети. Обсъдени бяха важни теми като образованието, хранителната сигурност и световния климат.
По време на срещата домакинът на събитието, бизнесмен и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Кирил Домусчиев (на снимката долу в средата) обяви създаването на фондация – Domuschiev Impact, която ще работи заедно с CGI. В тази връзка на следващото събитие на фондацията на Бил Клинтън, участие ще вземе един студент заедно с Кирил Домусчиев, а други представители на студентската общност от България ще бъдат изпратени в университета на CGI, където да съберат впечатления и опит от експерти в областта на бизнеса и технологиите за овладяване на предизвикателствата в България и света.