Буданов: Убивахме руснаци и ще ги убиваме навсякъде по света

Украйна ще избива руснаците по целия свят. Това заяви в интервю за Yahoo News началникът на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов.

Коментирайки обвиненията за участие на украинските специални служби в убийството на журналистката Дария Дугина, той каза, че „убивахме и ще продължим да убиваме руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна“.

Колата, в която е била Дария Дугина, е взривена през август 2022 г. на Можайското шосе в Московска област . Момичето се връщаше от фестивал с кола, в която баща й, философът Александър Дугин, щеше да отиде. По-късно ФСБ заяви, че експлозията е планирана от украинските специални служби, а Наталия Вовк е станала извършител на престъплението. Тя се укри в Естония.

През април 2023 г. военният командир Владлен Татарски беше убит при експлозия. Тогава в резултат на терористична атака в кафене в Санкт Петербург бяха ранени още 32 души.

На 6 май в района на Нижни Новгород беше взривен автомобилът на Захар Прилепин. Писателят е хоспитализиран с наранявания, негов приятел и бодигард загинаха на място.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *