Весела Лечева: Виждам БСП с ново ръководство и с нови идеи

Виждам нашата партия с ново ръководство, с нови идеи, с нов начин на комуникация между членовете си и симпатизантите, с всички, които са работили и са били част от БСП. Това каза служебният министър на спорта Весела Лечева в предаването „Защо, господин министър?“ по бТВ.

Поредното слабо представяне на БСП на изборите и петото място са резултат от грешките са в ръководството, смята тя. „Чувам ръководството да обвинява всички, но не и себе си“, отбеляза Лечева.

Парите за спорт в предложения от служебния кабинет бюджет са сходни с тези от предходния, заяви спортният министър. „Поради ред ограничения, които имаме във връзка с приетите вече решения от предишните Народни събрания. Ние имахме огромно желание във връзка със спортната инфраструктура, защото това е най-тежкия и сериозен проблем пред българския спорт. За нас като министерство тази спортна инфраструктура е и социална. Спортната инфраструктура е много изостанала”, коментира тя.

Тя коментира и изказването на президента Румен Радев в началото на месеца, според който Витоша се превръща в „музей на затворени и ръждясали съоръжения“.

„Вече повече от 20 години е в това състояние Витоша. Само за последната година в Европа са изградиха повече от 100 зимни съоръжения, а на Балканите те са 10. Като че ли само ние не можахме да намерим изход от създалата се ситуация. Не може една Македония и Словения да намерят решения, а ние в България да не можем да открием възможност да бъдат модернизирани и изградени нови спортни съоръжения“, каза Лечева.

Тя обяви, че експертна група разработва законови предложения, които целят да се ограничи безразборното строителство и да се даде път и възможност да се строят само спортни съоръжения. В тази експертна група участват Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на туризма и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя има за цел да изготви работещи предложения за решаване на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

„Витоша не е само спорт, а и здравето на нацията ни. Нашите деца до обяд могат да ходят на училище, а следобед да са на Витоша и да имат различни спортни дейности. Не е нормално на една държава в ЕС да намери решение”, заяви спортният министър.

Според нея предложеният бюджет на служебния кабинет е направен на базата на законодателни решения на депутатите от предишните парламенти.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *