Ген. Станчев: Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е истински, а камуфлаж

Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е бил истински, а инсценировка. Ако наистина е направен такъв опит, е бил с цел само да сигнализира нещо. Това каза бившият шеф на НСО ген. Красимир Станчев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Той посочи факта, че Иван Гешев е поискал и колата да му бъде сменена с брониран автомобил, след това пътува към София вместо към Турция. „Въпросният експерт от Израел е дошъл час и половина преди взрива. Всичко това поддържа версията за инсценировка. Този взрив не е могъл да убие главния прокурор. Може да се помисли за инсценировка. За мен би било обидно, ако е така. След като се вози на брониран автомобил, има информация за риск за неговата сигурност“, коментира той.

Той посочи, че бронираният автомобил би трябвало да се движи с оперативна кола зад него. В случая е имало автомобил с превантивна функция, но не и пилотна. „Първата кола проверява трасето на малко разстояние преди придвижване на охраняваното лице. След като е трябвало да намали, за да вземе въпросния завой, как може да не се забележи нещо, което е на 1,5 метра от пътя, аз бих имал претенции към охранителя в нея“, заяви Станчев. Според него в случая охраната не е действала професионално.

По думите му не е нормално нивото на сигурността на автомобила на главния прокурор да е по-голямо от това на президентския. Същите специализирани автомобили се използват и за охрана на чуждестранни делегации.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *