„Има такъв народ“ ще подкрепи експертно правителство, заяви Слави Трифонов

„Има такъв народ“ (ИТН) ще подкрепи експертно правителство.

Това заяви лидерът на партията Станислав Трифонов във видеообръщение, публикувано в профила му във Facebook.

Ние ще подкрепим правителство от експерти, защото ако сега няма редовно правителство, след три месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи, а политиците, които сега отказват да решат тези проблеми, след три месеца пак ще застанат в изборна кампания и ще искат да ги избираме, каза Трифонов, цитиран от БТА.

ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, не за да се пазари, не за да гони тясно партийни интереси, не да се интересува от депутатските заплати и депутатските кюфтета, заяви още Трифонов.

ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи, а за да работи, трябва да има правителство. А за да свърши нужната работа правителството, то трябва да е експертно, от хора, които разбират, допълни Трифонов.

Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще сме спокойни, защото ще сме направили това, което е правилно, защото така трябва, защото така работи държавата, каза още лидерът на ИТН.

По думите му държава без правителство е като „самолет без гориво“.

Ето какво става – на 10 юни сегашният бюджет престава да действа. Няма бюджет и ако няма бюджет, няма да има пари за учители, за лекари, за полицаи, за пенсии, за държавата като държава. Тя ще спре да функционира, добави той, цитиран от БТА.

Според него ситуацията в държавата е „тъжна“ и „отвратителна“.

Вижте какво става – заместник-главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор.

Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико.

Парламентът е пълен с хора, които всъщност не трябва да са в парламента, заяви още Трифонов.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *