Най-богатият човек в света се отказа да строи луксозен хотел в Бевърли хилс

Бернар Арно, най-богатият човек в света, се отказва от плана си да построи луксозен хотел в Бевърли хилс, след като жителите на града гласуваха срещу проекта, съобщава Bloomberg.

Въпреки че някои гласове тепърва предстои да бъдат преброени, от LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE потвърдиха, че две от предложенията, свързани с Cheval Blanc Beverly Hills, не са успели да преминат прага за приемане, се казва в позиция на говорителката Джесика Милър.

„Ако финалното преброяване на гласовете потвърди отхвърлянето на гласуващите на нашия проект, ще уважим резултата и няма да връщаме проекта за хотела под никаква форма“, каза тя.

Арно планираше построяването на свръхлуксозен бутиков хотел и клуб на „Родео драйв“. Според привърженици на идеята данъците и други плащания от страна на хотела ще генерират около 800 млн. долара в рамките на 30 години за Бевърли хилс. Критиците обаче подчертават, че сградата ще пречи на гледката и ще влоши трафика.

„Резултатите от гласуването – ако се запазят – показват, че Бевърли хилс е повече от марка, която да бъде монетизирана“, казва Джон Мириш, член на градския съвет, който бе против проекта.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *