Премиера на втората поетична книга на Мария Куманова – „Тилда“

Издателство Scribens и авторът Мария Куманова ви канят на една дългоочаквана поетична премиера. „Тилда” е втората стихосбирка на Куманова след дебютната „inclavo” (Scribens, 2018). Ето какво казва за нея редакторът на книгата Стефан Иванов:
„Тази поезия ми е близка и се разпознавам в нея. Тя е за концертите, пътуванията, влюбванията, разделите, паниката, самотата, убежищата и депресиите на поколението, от което съм част. И което продължава да се чувства неуместно в кожата и в държавата си. Тази поезия е някакъв дълбок и личен опит за нужен поглед назад, необходима равносметка, за да може да се продължи. И да се пише, и да се живее.”
„Тилда“ на Мария Куманова съдържа остро сетивна, конвулсивна, едновременно драматична и иронична към себе си поезия. Писана е с горест и носталгия, с осмеляване и усъмняване – и с ясното съзнание, че поетът е сам и гол срещу света, без маска и без броня, всевластен и безсилен медиум, чиято енергия извира от болката – и той просто трябва да е раним, тъй като именно през изстрадването на живота проговаря онова, което е отвъд думите, традициите и човешкия опит. Мария Куманова знае, че от всички времена, които пресичат и разсичат битието, от значение е времето, в което раните се превръщат в белези и в което вътрешният, другият живот просветва изпод наслоената пепел.“
Едвин Сугарев
Очакваме ви на 05.06.2023 г. от 19:00 ч. в бар KICK’s, където и когато ще четем, ще си говорим и ще се радваме да сте сред нас.
Линка за поръчки на книгата –  https://popup.bg/74597

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *